Een heerlijk simpele, zomerse en zoete mocktail die ook met alcohol te maken is. Heerlijk te combineren met diverse zoetigheden, waar de chocolade de 'connecting link' was. In Amsterdam gebruikten we dit drankje in combinatie met een high-tea en viel deze goed in de smaak.
Wat heb je nodig:
- 10 ml Monin White Chocolate,
- 150 ml Fever Tree Ginger Ale,
- Lindt Excellent 90% Chocolade
- Crushed ijs
- Sap van een kwart limoen
- 1 limoenpartje
- Cocktailshaker
- Barlepel
- Cocktailglas
- Optioneel: 30 ml Liqor 43
Vul de cocktailshaker met ijs. Voeg de Monin White Chocolate, de Fever Tree Ginger Ale en het sap van een kwart limoen (en eventueel de Liqor 43) toe en meng deze met een barlepel. Giet alles in een met crushed ijs gevuld cocktailglas. Rasp vervolgens een klein beetje van het blok chocolade over het glas en meng deze met de barlepel door het drankje, zodat er een stracciatklla-effect ontstaat. Garneer met een partje limoen.